Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Uncategorized / DARAH HAID & BEKAM

DARAH HAID & BEKAM

“Boleh ke akak bekam dik , perempuan kan setiap bulan keluar DARAH KOTOR ”

Adakah ia benar 🤔

Penjelasannya :

[ HAID ]

1. Allah cipta RAHIM istimewa untuk orang perempuan. Rahim ini lah tempat baby kita tinggal 9 bulan. Bila tiada proses persenyawaan, darah haid akan keluar. Orang yang mengandung, tak akan datang bulan.

2. Dinding rahim ( Uterus Lining ) akan menebal setiap bulan untuk menerima kehadiran embryo ( Ovum+Sperm ). Jadi bila proses penempelan embryo ( implantation ) tak berlaku, dinding rahim kita akan luruh. Allah cipta sangat hebat. Automatik setiap bulan. Uterus lining akan ‘tertanggal’ dan keluar sebagai haid.

[ BEKAM ]

Bekam tujuan utamanya kita nak Get Rid of Causative Pathological Substances (CPS). Bahasa mudahnya CPS itu adalah darah kotor dan toksin. Kita memang berniat, berazam dan seboleh-bolehnya nak buang darah kotor ni, barulah mencapai hadaf dan matlamat bekam.

Sebagaimana mafhum hadis Nabi.

” Kesembuhan itu ada 3 perkara: Minum madu, berbekam atau menggunakan besi panas (kay). Dan aku melarang ummatku menggunakan (kay)”
(Riwayat Imam Ahmad)

[ KESIMPULANNYA ]

Proses pengeluaran DARAH KOTOR bekam dengan darah haid adalah berbeza. Wanita sangat digalakkan amalkan bekam kerana dapat melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan immune system, terutama sesiapa yang mengalami masalah haid tak teratur.

About Suhana

Check Also

PAKEJ URUTAN VVIP MENTERI PASOLA

Pakej urutan VVIP Menteri PASOLA. Urutan yang mendamaikan. Gabungan 7 jenis urutan dalam 1. Dengan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× KLIK UNTUK WASAP.