Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Home / Artikel / Bekam Dapat Merawat Sihir

Bekam Dapat Merawat Sihir

Sihir merupakan cara khianat untuk menyakiti manusia lain. Biasanya sihir ini menggunakan perantara jin untuk menghantar sihir kepada orang lain. Mungkin ramai tidak tahu bekam juga mampu digunakan untuk merawat sihir.

Bagaimana Bekam dapat merawat Sihir ?

Jin boleh merasuk dan masuk ke dalam diri manusia dengan berbagai-bagai cara dan manusia yang mengunakan khidmat Jin untuk melakukan pengkhianatan kepada manusia lain pun melalui berbagai cara.

Sebagaimana sebuah Hadis Rasulullah s.a.w yang telah diriwayatkan oleh Sayidah Syafiyyah binti Huyay , bahawa Rasulullah pernah bersabda yang maksudnya :

” Sesungguhnya Syaitan ( Jin ) itu berjalan dalam tubuh anak Adam sebagaimana darah yang mengalir dalam tubuhnya”

Bagaimana pula JURUBEKAM merawat gangguan jin ?

Jin bergerak dalam tubuh manusia melalui darah dan pula ada hadith sahih yang al hijamah/bekam sunnah mampu menyembuhkan racun dan sihir.

Bekam sihir boleh dilakukan di semua titik yang dipanggil Thibbun Nabawi (spt diatas). Selain itu, bekam juga boleh dilakukan di titik sendi badan.

Fungsi berbekam jenis ini ialah untuk mengeluarkan endapan sihir atau darah kotor akibat gangguan jin yang bergerak melalui saluran darah manusia.

Bahagian yang wajib dibekam ialah kepala dan tengkuk. Bahagian tubuh yang lain dibekam mengikut keperluan, bergantung pada jenis sihir.

Pesakit yang menghidap sihir kerana urusan kerja biasanya dadanya akan sakit.

Mangsa sihir rumah tangga pula sakit di pinggang manakala mangsa akibat sihir pelaris, mangsa terpaksa berdepan dengan kesakitan yang teruk di kaki pada waktu tertentu.

Kaedah bekam yang disertai amalan bacaan ayat-ayat rukyah dapat mengurangkan pengaruh gangguan sihir terhadap pesakit.

Sebelum memulakan rawatan, perawat perlu membaca ayat Kursi disusuli dengan surah al-Ikhlas, al-Falaq dan an-Nas bagi mengelak aura sihir daripada badan pesakit berpindah ke tubuh perawat.

Darah yang mengandungi unsur unsur gangguan biasanya berwarna merah gelap , berketul-ketul seperti jeli dan bila ditarik seakan akan bertali. Bahagian badan yang dibekam biasanya berwarna hitam seperti kesan melecur akibat terbakar.

Selepas berbekam, pesakit akan terus terasa segar dan bertenaga kerana badan jadi ringan akibat pembuangan toksik daripada badan. Ia juga boleh mengurangkan 50 hingga 60 peratus gangguan sihir dalam badan kerana jin hanya akan bergerak mengikut aliran darah yang kotor.

sumber

About admin

Check Also

BILIK SEMINAR Untuk Disewa di Rawang

Dilengkapi :- ➡Kerusi & Meja untuk 30 org➡Whiteboard➡Aircond➡Plug Extension➡Ruang Solat ✅BERPATUTANDapatkan harga bilik seminar terbaik …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× KLIK UNTUK WASAP.