Home / Suhana (page 4)

Suhana

KEBAIKKAN CUKA BUAH TIN

Setiap cuka masing-masing mempunyai kelebihan yang tersendiri. Buah epal pun seringkali disebut di dalam Al-Quran. Tetapi kelebihan buah tin walaupun hanya disebut sekali sahaja di dalam Al-Quran, Allah tetap bersumpah dengan nama buah tin. Yang pertama dan terutamanya, sari cuka buah tin dihasilkan menggunakan buah tin yang merupakan antara buah …

Read More »

DARAH BEKAM BAGAIKAN AGAR-AGAR? KENAPA?? 🤔

Antara sebab darah bekam yang keluar dari badan itu macam agar-agar adalah kerana kekerapan seseorang yang dibekam itu mengambil makanan yang berasid tinggi. Contohnya seperti makanan yang bersumberkan ayam, daging dan seafood. Lebih-lebih lagi jika badan kekurangan air. Kurang minum air hidup atau air kosong juga antara punca kenapa hal …

Read More »

KENAPA PERLU BERBEKAM??

Secara fakta saintifik, sistem dalam darah kita akan mati selepas 120 hari. Organ perkumuhan seperti liver, limfa dan sum sum tulang akan menyahkan secara semulajadi. Namun ianya tidak dapat dinyahkan secara semulajadi dek kerana gaya hidup kita tidak seimbang. Dari sudut pemakanan yang penuh dengan pewarna, perisa, dan pengawet, bahkan …

Read More »

URUTAN SENGKAK WAJAH

Urutan Sengkak Wajah biasa di lakukan untuk lebih menonjolkan kecantikan alamiah (inner beauty) seseorang. Ianya memberi kesan agar kelihatan menarik, segar dan kelihatan awet muda. Melalui urutan ini juga ianya dapat mengaktifkan aura seluruh badan , hingga mampu meningkatkan karisma,wibawa, kecantikan aura wajah & anti energi negatif.   KELEBIHAN URUTAN …

Read More »

TANGAS

7 Kepentingan Bertangas Selepas Bersalin. Anak Dara Pun Elok Buat! 1. Mengecutkan Rahim Dan Menguatkan Otot Vagina Salah satu tujuan utama melakukan bertangas ini ialah bagi mengembalikan kesihatan peranakan dengan mengecutkan rahim serta mengembalikan kekuatan otot vagina. Semasa bertangas, wanita turut digalakkan untuk melakukan senaman kegel iaitu senaman mengemutkan otot vagina untuk …

Read More »

PEN BEKAM EKSKLUSIF

Saiz dan Berat  : Panjang = 16.3cm Lebar     = 2.0cm Tinggi    = 4.0cm Berat     = 0.07kg Kelebihan Pen Bekam BT Eksklusif  :- 1) Tahan lasak dan diperbuat dari material tahan karat (Stainless Steel). 2) Pen Bekam Generasi terbaru yang lembut semasa proses menekan dan Berkualiti tinggi. 3) …

Read More »

OFFER PAKEJ PRA RAMADHAN

Assalamualaikum Khas untuk pelanggan kami yg di sayangi. 😍😍 Kami dari BekamTawakal ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubarak Sempena Ramadhan yang bakal tiba ini,kami ingin OFFER PAKEJ PRA RAMADHAN RM 110 KINI RM39 sahaja. Semoga puasa kita di bulan ramadhan kali ini dpat kita lakukan ibadah dgn penuh energy.. …

Read More »

PAKEJ BEKAM INSOMNIA

“Tidak boleh tidur?  boleh jadi insomnia?” Tahukah Anda bahwa satu dari lima orang menderita insomnia dalam kehidupan mereka? Apa itu insomnia? INSOMNIA adalah gangguan tidur yang dapat mengurangi kualiti hidup dan kesehatan anda secara keseluruhan. Ramai dikalangan kita mengalami kesukaran tidur selama beberapa jam. INSOMNIA telah didefinisikan sebagai kesulitan tidur …

Read More »

DARAH HAID & BEKAM

“Boleh ke akak bekam dik , perempuan kan setiap bulan keluar DARAH KOTOR ” Adakah ia benar 🤔 Penjelasannya : [ HAID ] 1. Allah cipta RAHIM istimewa untuk orang perempuan. Rahim ini lah tempat baby kita tinggal 9 bulan. Bila tiada proses persenyawaan, darah haid akan keluar. Orang yang mengandung, …

Read More »

PAKEJ SAUNAKU

Assalamualaikum dan Morning sis sis cantik semua 😘 Pagi ni kksue nak share sikit kelebihan sauna haa, siapa yang suka bersauna tu jom baca sikit kelebihan nya 🧖🏻‍♀️ Antara kelebihan sauna :- 1. Mengurangkan stress 2. Melegakan otot 3. Kulit yang sihat dan berseri 4. Membuang toksin dalam badan 5. Hipertermia 6. Membakar kalori “Seseorang itu boleh mudahnya …

Read More »
× KLIK UNTUK WASAP.