Home / Uncategorized / APA ITU VISCERAL FAT?

APA ITU VISCERAL FAT?

APA ITU VISCERAL FAT ?

Visceral Fat adalah lemak yg mendap di celah-celah organ dan dalam saluran darah.

Ia lebih berbahaya berbanding dengan lemak yang terkumpul di bawah kulit dan memberikan kesan buruk pada tubuh dalam jangkamasa panjang.

Orang kurus tidak bermakna mempunyai tidak visceral fat. Mereka mungkin mempunyai visceral fat yang lebih banyak berbanding dengan orang yang obes.

Apa yang penting hentikan pengambilan refined carbo sekarang. Ia menyumbang kepada pembentukan visceral fat.

Refined carbo (atau karbo yang berproses) seperti gula putih dan nasi putih akan diserap dengan cepat apabila dimakan. Jika diambil berlebihan, ia akan disimpan sebagai lemak di bawah kulit dan pada organ penting seperi jantung, hati dan pankreas.

Bagaimana untuk menghindari lemak sebegini? Selain menghentikan atau sekurang-kurangnya mengurangkan pengambilan refined karbo, saya cadangkan mengambil lebih banyak sayur-sayuran dan buah-buahan dalam pemakanan kita.

Ambil lebih banyak protein putih seperti ikan dan telur berbanding dengan protein merah. Ambil minyak sihat seperti minyak zaitun, avocado, ikan dari laut, dan kekacang seperti biji gajus dan walnut.

Makanlah makanan yang natural, bukan processed food.

Alhamdulillah saya amalkan minyak zaitun OLIVIE setiap pagi dan malam, rasa bertambah sihat dan bertenaga.

About Suhana

Check Also

MANFAAT URUT REFLEKSOLOGI PADA TUBUH

Kaedah rawatan refleksologi ini mempunyai pengaruh terhadap tubuh dan memulihkan fungsi-fungsi anggota badan yang terganggu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× KLIK UNTUK WASAP.