Home / Uncategorized / ADAKAH BEKAM DARAH MENYAKITKAN?

ADAKAH BEKAM DARAH MENYAKITKAN?

ADAKAH BEKAM DARAH MENYAKITKAN?

Tidak, ini kerana kaedah bekam yang digunakan sekarang ini adalah menggunakan alatan moden yg dinamakn pen bekam. Tusukannya tersangat laju dan nipis, hanya dibawah lapisan kulit epidermis sahaja.

Sebelum bekam darah di lakukan kami akan sapu minyak khas yang dinamakan minyak nur barokah gabungan 17 herba yang dimasak oleh mak ayah saya sendiri di kampung. Kemudian urutan asas seterusnya bekam luncur, bekam tarik, bekam angin dan barulah bekam darah dijalankan. Sop bekam dijalankan dengan teliti ianya akan membantu mengebaskan kulit, melebutkan kulit dan secara tak langsung tubuh badan akan merasa tenang dan bersedia untuk di bekam.

Selain dari itu bagi yang risau untuk bekam darah kerana takut sakit. Kita akan buat 1 cup/ 1 point saja dulu. Jika rasa sakit dan tak selesa cukup hanya 1 point saja dan kami akan beri secara percuma service bekam 1 point itu kerana berani mencuba. Setakat ni tak pernah lagi lah yang tak nak sambung ke cup cup seterusnya.

Sebenarnya kita hanya gayat, risau sebab kita tak pernah mencubanya. Belum ada pengalaman. Saya sendiri juga melalui suasana tersebut satu ketika dulu.

Boleh cuba 1 point dulu ya.. dan kami berikan percuma saja jika rasa sakit dan tak selesa.

www.wasap.my/60182913408/nakcuba

 

#BekamTawakalRawang

About Suhana

Check Also

KURSUS BEKAM PRO 1 FEB 2020

  TARIKH: 1 FEBRUARI 2020 HARI: SABTU MASA: 10 PGI HINGGA 6 PTG TEMPAT : …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× KLIK UNTUK WASAP.